Ingrediënten (1 pot, ca. 400 gr.):
200 gr. hazelnoten (uit de dop)
50 gr. cacaopoeder
125 gr. poedersuiker
1 1/2 tl. vanille-essence
ca. 6 el. hazelnootolie (of andere plantaardige olie)
grof zeezout

Bereidingswijze:
Verwarm je oven voor op 160 graden en pak een bakplaat met bakpapier. Pel de hazelnoten, leg deze op de bakplaat en doe ze 10 minuten in je voorverwarmde oven. Als er nog velletjes op je hazelnoten zitten kan je deze hierna heel makkelijk verwijderen door de hazelnoten tussen een theedoek te leggen en snel te wrijven.

Doe de geroosterde hazelnoten in je keukenmachine om ze tot een fijn poeder te malen (er olie vrijkomt uit de hazelnoten). Zodra de hazelnoten goed vermalen zijn voeg je de cacaopoeder, de poedersuiker en de vanille-essence bij de poeder. Doe er ook drie snufjes zout bij. Als het een te dikke substantie is kun je eventueel een kleine hoeveelheid zonnebloemolie toevoegen. Eet smakelijk!