Amandelschaafsel

✔ Rijk aan vitaminen en mineralen
✔ 100% glutenvrij en daardoor ook geschikt voor mensen met coeliakie of glutenintolerantie
✔ Past uitstekend in een koolhydraatarm dieet!
Amandelschaafsel
Let’s Get Nuts amandelschaafsel komt van natuurlijke witte amandelen. Door het bruine vliesje te verwijderen, krijgen de amandelen een mildere, zoetere smaak. Dit is de ideale basis voor zacht, zoet amandelschaafsel. Zonder toevoegingen, dus 100% natuurlijk.
Gezondheidsvoordelen
Eén van de gezondste noten is de amandel. Een goede reden dus om de noot toe te voegen aan je dagelijkse routine. Amandelen zit vol vitaminen en mineralen die het lichaam nodig heeft. Het bevat onder andere vitamine E, eiwitten, vezels, magnesium en gezonde onverzadigde vetten. Enkele gezondheidsvoordelen zijn dan ook:
- Verzadigd gevoel
- Goed voor het hart
- Goede spijsvertering
- Gunstig effect op de bloeddruk
- Beschermt tegen diabetes
Wanneer je de geschaafde amandelen regelmatig in je gerechten gebruikt, krijg je meteen al deze gezonde voedingsstoffen binnen.
Amandelschaafsel gebruiken
De knapperige, licht zoete smaak van amandelschaafsel is op veel manieren te gebruiken. Begin de dag met een handje amandelschaafsel over de granola of over de havermout. Gebruik amandelschaafsel als versiering op gebak, of in gebak. Heerlijk om toe te voegen aan zelfgebakken speculaas, appeltaart of amandelbroodjes. Sprenkel wat schaafsel op taart, boterkoek, ijs of desserts voor een knapperige en feestelijke topping. Of lekker om tussendoor uit het handje te snacken.
Amandelschaafsel is ook verrassend lekker bij hartige gerechten. Het kan gebruikt worden door salades of in combinatie met groente- of kipgerechten. Of strooi eens wat geroosterd amandelschaafsel over gebakken vis voor een bijzondere smaakbeleving.
Roosteren van amandelschaafsel geeft net wat meer bite aan het hartige gerecht. Gebruik een droge koekenpan of 15 mins in de oven op 160 graden. Vergeet niet tussendoor regelmatig te checken want verbrande amandelen smaken bitter. Eet smakelijk!
Amandelschaafsel bewaren
Bewaar het schaafsel in een koele, donkere en luchtdichte verpakking. In de koelkast blijft het tot een half jaar na aanschaf goed.
Voedingswaarde:
Energie | 2728 / 659 | KJ/kcal |
Vetten: | 55,8 | g/100 g |
Waarvan verzadigd | 3,7 | g/100 g |
Koolhydraten | 14,0 | g/100 g |
Waarvan suikers | 3,8 | g/100 g |
Eiwitten | 21,7 | g/100 g |
Zout | 0,013 | g/100 g |
Ingredienten
AMANDELEN
Productspecificaties
- EAN
- 74210345144637421034514463
- Allergeneninfo
- Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.