Abrikozen (Prunus armeniaca) zijn steenvruchten die door de Grieken en Romeinen over Europa verspreid. Abrikozen kunnen zowel vers als gedroogd gegeten worden. Bij Let's Get Nuts hebben wij een uitgebreid assortiment van gedroogde abrikozen.
Zo hebben wij de welbekende Turkse abrikozen, deze zijn oranje van kleur. Dit komt omdat de abrikozen voor het drogen licht zijn gezwaveld, hierdoor wordt niet alleen de oranje kleur behouden, maar zijn de gedroogde abrikozen ook langer houdbaar.
De ongezwavelde abrikozen zijn helemaal onbehandeld, ze zijn alleen gedroogd. Dit zijn ook Turkse abrikozen. De ongezwavelde variant hebben een kleurverandering doorgemaakt en zijn hierdoor donkerder van kleur, maar ook een stuk zoeter.
De zure abrikozen, ook wel Australische of Californische abrikozen genoemd, groeien op een grond die rijk is aan kalium. Deze grond zorgt voor de zure smaak in de abrikozen. Hoewel de Turkse abrikozen ook kalium en vitamine A bevatten, kan dit echt niet op tegen de hoge hoeveelheid kalium en vitamine A in de zure abrikozen!
Abrikozen zijn heerlijk om als gezond snoepje te eten en zijn dus ook ideaal voor in de broodtrommel. Maar ook in de keuken mag de gedroogde abrikoos niet ontbreken. Of u het nu bij gebakjes gebruikt, in uw yoghurt of aan een heerlijke Tajine toevoegt, het zal een toevoeging zijn die u nooit meer zal willen missen!