Knapperige bananenchips, lekker als snack of tussendoortje. Heerlijk door de yoghurt en aangevuld met wat rauwe noten een voedzaam begin van de dag! Lees meer.
Bananen chips of kerupuk pisang zijn chipjes die gemaakt worden van bakbananen. De bakbanaan of kookbanaan is rauw slecht verteerbaar door zijn hoge zetmeelgehalte. Hij heeft een enorm harde en stugge schil en kun je daarom het beste wachten totdat ze schil vrijwel zwart is gekleurd zodat hij makkelijker te pellen en te bewerken is. Ze zijn verkrijgbaar in lange (horizontale) plakken of kleine stukjes. Voor deze chips gebruikt men onrijpe bakbananen en worden ze gefrituurd in de olie. Na het frituren worden ze gestrooid met een klein beetje zout en te drogen gelegd. Het is een heerlijk knapperig 'zoutje'. Deze bananenchips is er in twee soorten: zoet (suiker laagje) en zout. Ook kun je dit product vinden in diverse muesli soorten.
Door het frituur proces is deze chips niet perse gezonder maar zit hij wel bomvol vezels!
Lekker als extra toevoeging in een gerecht, als garnering of als snack. Wordt regelmatig gegeten bij rijsttafels en curry's of voeg eens stukjes toe aan een rijk gevulde noten of pinda mix. Ben je toe aan iets anders? Kruimel de bananenchips eens door je yoghurt of kwark ontbijt met muesli en een beetje honing, je weet niet wat je mist!
Altijd verzekerd van de beste kwaliteit en dagelijks vers verpakt. Bestel gemakkelijk onze bananen chips via www.letsgetnuts.nl
Energie kJ | 1788 kJ/100 g |
Energie kcal | 427 kcal/100 g |
Vetten | 17,3 g/100 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 14,9 g/100 g |
Koolhydraten | 61,4 g/100 g |
Waarvan suikers | 52,7 g/100 g |
Eiwitten | 3,0 g/100 g |
Zout | 0,006 g/100 g |
Banaan, kokos olie, Suiker, Bananen aroma