Overheerlijke dadeltaart met een topping van biologische kokosrasp
Wat heb je nodig
250 gram roomboter
150 gram bruine basterdsuiker of kokosbloesemsuiker
1 eitje (losgeklopt)
1 rol Marie biscuits
500 gram Medjoul dadels Medjoul dadels nodig? klik hier om te bestellen
100 gram walnoten Walnoten nodig? klik hier om te bestellen
100 gram biologische kokosrasp (geen fan van kokos? Gebruik dan amandelschaafsel) kokosrasp nodig? klik hier om te bestellen
Bereidingswijze
Breek en brokkel de biscuitjes in kleine stukjes
Ontpit en snijd de dadels in reepjes
Hak de walnoten in kleine stukjes
Smelt de boter in een pan op laag vuur, voeg vervolgens de basterdsuiker (of kokosbloesemsuiker) toe. Voeg de dadels toe en roer dit gedurende 3 minuten zodat de dadels zacht worden.
Voeg de walnoten en de gebroken volkoren biscuitjes toe en roer het goed door. Doe dit 1 minuut. Wacht tot het mengsel dik wordt en alles goed aan elkaar plakt.
Pak een taart- of cakeblik en schenk het mengsel hierin. Druk het goed aan, zodat alle zijkantjes goed bedekt zijn met het mengsel. Nu zet je de taart voor 2 uur in de koelkast.
Gooi voor het serveren wat kokosschaafsel over de bovenkant van de taart. Dit ziet er leuk en smaakt ook nog eens goed!
Genieten maar!
Reacties
Door Monique Hofman, 31 januari 2021
Uitgeprobeerd! En het is heerlijk!