Menu
EUR
De dag van de pistachenoot - 26 februari

De dag van de pistachenoot - 26 februari

26 februari de dag van de pistachenoot. Deze noot is erg lekker, maar dat is niet de enige reden waarom deze noot zo populair is. De pistache is namelijk ook erg gezond. Wat maakt pistache zo gezond? Er zitten veel belangrijke stoffen in deze noot waaronder eiwitten, vezels en vitamines (B1,B2, B6, B11 C en E) en ook goede mineralen namelijk kalium, calcium, fosfor, ijzer en magnesium. Ook bevat de noot veel antioxidanten die het lichaam helpen beschermen. En dit heeft een positieve werking op het lichaam (dit natuurlijk alleen als de rest van het eetpatroon ook gezond is).

 

Lager cholesterol - Om te voorkomen dat de aderen dichtslibben is uit onderzoek gebleken dat een handje pistachenoten eten het LDL-cholesterol verlaagt.

 

Gezond hart - Niet alleen het verlaagde cholesterol verkleint de kans op hart- en vaatziekten. ook de gezonde omega 3-vetzuren en de verschillende antioxidanten die de pistache bevat helpen om het hart gezond te houden.

 

Stabiele bloedsuikerspiegel - De pistachenoot helpt ook bij diabetes type 2 niet alleen om het risico te verkleinen om het te krijgen, maar het helpt ook bij schommelingen in de bloedsuikerspiegel als u diabetes heeft. De pistachenoot bevat namelijk stofjes die de bloedsuikerspiegel meer in balans houdt. 

 

Minder ontstekingen en celschade - De pistachenoot bevat veel antioxidanten zoals betacaroteen en luteïne. Deze helpen tegen veroudering, ontstekingen in het lichaam op te lossen en celschade te voorkomen.

 

Afvallen - Ook is de pistachenoot een goede snack om het afvallen te ondersteunen.Ze bevatten van alle noten de minste calorieën. En omdat de noot nog gepeld moet worden voorkomt het snacken in grote hoeveelheid.

 

Om de dag van de pistachenoot te vieren hebben wij nog een paar leuke weetjes op een rijtje gezet:

 

1 De pistachenoot wordt in het nederlands ook soms pimpernoot genoemd. 

 

2 De boom waar deze noot aan groeit kan wel 10 m hoog worden.

 

3 Er zijn sporen van pistachenoten van wel 780.000 jaar geleden. Zouden ze toen al hebben geweten hoe gezond deze noot is?

 

4 Het woord pistache is afkomstig van het Perzische pista

 

Bekijk hier ons aanbod pistachenoten.




Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »