Menu
EUR
Wat is het verschil tussen biologisch en niet-biologisch?

Wat is het verschil tussen biologisch en niet-biologisch?

Biologische noten 

Veel mensen zitten met vragen als het gaat om biologische noten. Wat is nou precies het verschil tussen een biologische noot en een niet-biologische noot? Waarom zijn biologische noten duurder dan niet-biologische noten? Op al deze vragen geven wij antwoord! Lees gauw verder om hier achter te komen. 

Er zitten strenge eisen aan om een noot biologisch te mogen noemen. Biologische noten hebben ten eerste een watervoetafdruk die tenminste 20% lager ligt dan bij niet-biologische noten. Ook zit het grote verschil in de grond waarop de noten geteeld worden. Er wordt goed in de gaten gehouden dat de grond waar de noten geteeld worden niet in de buurt staan van een industrieterrein of drukke autoweg. Ook mag er geen water waar chemicaliën in terecht zijn gekomen stromen langs de grond waar de biologische noten worden geteeld. De grond wordt ook vaak gecontroleerd op vervuiling. Ook zijn biologische noten niet bewerkt met bestrijdingsmiddelen en er wordt geen kunstmest gebruikt voor de grond. 

 

Maar waarom zijn biologische noten nou precies duurder dan niet-biologische noten? Daar zijn verschillende redenen voor. Ten eerste worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt waardoor er meer noten verloren gaan per hectare. De opbrengst is daarom minder. Doordat de hoeveelheden kleiner zijn, zijn de kosten per kilo hoger. Ook moet een boer aan strenge voorwaarden en controles voldoen. Dit kost allemaal extra geld. Ten slotte zijn biologische noten arbeidsintensiever om te telen dan niet-biologische noten. Er gaat dus veel extra tijd en geld zitten in het telen van biologische noten waardoor de prijs hoger ligt dan die van niet-biologische noten. 


Biologische Zuidvruchten 

En wat is nu precies het verschil tussen biologische zuidvruchten en niet-biologische zuidvruchten? Dat verschilt per product. Een vrucht die we allemaal kennen is de abrikoos. Bij biologische abrikozen wordt er geen zwavel of sulfiet toegevoegd waardoor de abrikozen een donkere kleur krijgen en niet oranje worden zoals de meeste mensen abrikozen kennen. Het donker kleuren van gedroogde abrikozen is een natuurlijk proces. De smaak wordt ook zoeter als er geen zwavel of sulfiet wordt toegevoegd. Ook is de plek van de abrikozenboom heel belangrijk. Biologische abrikozen groeien zo ver mogelijk van de bewoonde wereld en op een droge, kalkhoudende goed geventileerde grond. Abrikozenbomen hebben vooral in de zomer veel water nodig om goed te groeien. Biologische abrikozenbomen krijgen bronwater en geen oppervlaktewater. De microbiologische kwaliteit van bronwater is beter en houdt daardoor de boom gezond. 

Door het extra werk en de minder grote hoeveelheden vruchten worden de biologische zuidvruchten duurder dan niet-biologische vruchten. Dit geldt dus voor zowel noten als zuidvruchten, maar ook voor de meeste andere biologische producten

Biologische producten kopen bij letsgetnuts.nl

Bestel uw biologische producten gemakkelijk online. Bij letsgetnuts.nl bent u verzekerd van de beste kwaliteit. Dagelijks vers verpakt. 

Benieuwd wat u bij ons kunt kopen aan biologische producten? Klik hier voor ons gehele aanbod aan biologische producten 

 

 

 

 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »