Zelf amandelmelk maken... hoe doe ik dat?

Zelf amandelmelk maken... hoe doe ik dat?


Heeft u zich altijd al afgevraagd hoe amandelmelk gemaakt wordt en hoe u dit simpel zelf kan doen? Amandelmelk is namelijk erg makkelijk om zelf te maken en ook nog eens heel gezond! Amandelmelk is namelijk plantaardig en daarnaast laag in calorieën en vetten. Wij leggen u in deze blog uit hoe u dit gemakkelijk zelf maakt met weinig ingrediënten!

Ingrediënten: 
(Voor ongeveer 1 liter amandelmelk) 

- 250 gram blanke amandelen 

- 1 liter water

- 3 a 4 Medjoul dadels ontpit (of andere zoetstof) 

- Vanille extract (optioneel) 

Benodigde spullen: 

- Kom

- Zeef

- Kaasdoek 

Aan de slag: 

1. Leg de amandelen voor ruim 8 uur in koud water. Giet de amandelen daarna af en stop ze in een blender samen met het water, de dadels, een snufje zout en eventueel met het vanille extract. 

2. Blend voor ongeveer 3 minuten totdat alles goed fijngemalen is. 

3. Zet dan een kom klaar met een zeef erin. Leg in de zeef het doek en giet daar de gemalen amandelen met het water in. Laat het water goed uitlekken en roer door met een lepel om het proces te versnellen. 

4. Pak de punten van het doek bij elkaar en knijp het mengsel in de doek nog eens goed uit zodat al het amandelmelk in de kom terecht komt. 

5. Uw amandelmelk is klaar! Bewaar goed in een glazen fles voor 3 a 4 dagen in de koelkast. 

Tip! 

Maak met het overgebleven pulp amandelmeel! Het is natuurlijk zonde om het mengsel wat overblijft in het doek weg te gooien. Als u amandelmeel wilt maken zet dan de oven op 100 graden. Zorg ervoor dat het pulp goed verspreid wordt over de bakplaat en zet dit ongeveer een uur in de oven. Roer het halverwege de tijd een keer om tot het goed droog is. 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste....

Laat een reactie achter

*Verplichte velden
Verstuur
Blog
Haal het beste uit je workout met noten: De perfecte voeding voor sporters
Haal het beste uit je workout met noten: De perfecte voeding voor sporters Geplaatst op
Lees meer
Paranoten, de kracht van de Amazone in een notendop
Paranoten, de kracht van de Amazone in een notendop Geplaatst op
Lees meer
Verandering van spijs doet eten
Verandering van spijs doet eten Geplaatst op
Lees meer
Gedroogde kaki
Gedroogde kaki Geplaatst op
Lees meer
Zelf amandelmelk maken... hoe doe ik dat?
Zelf amandelmelk maken... hoe doe ik dat? Geplaatst op
Lees meer
Waarom kiezen voor notenmeel?
Waarom kiezen voor notenmeel? Geplaatst op
Lees meer
Waarom is het goed om als veganist noten te eten?
Waarom is het goed om als veganist noten te eten? Geplaatst op
Lees meer
Gezonde en lekkere snack opties voor kinderen!
Gezonde en lekkere snack opties voor kinderen! Geplaatst op
Lees meer
Zelf pindakaas maken! Hoe doe je dat?
Zelf pindakaas maken! Hoe doe je dat? Geplaatst op
Lees meer
Wat is het verschil tussen biologisch en niet-biologisch?
Wat is het verschil tussen biologisch en niet-biologisch? Geplaatst op
Lees meer
Menu
Mijn account
Registreren
Maak bestellen nóg makkelijker!
  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Registreren
Inloggen
Or sign up here
Wachtwoord vergeten?
Favorites
U heeft geen items in uw lijst.
Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Ga verder met winkelen
Filters
Taal & Valuta
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »