Menu
EUR
Momenteel zijn wij telefonisch niet bereikbaar vanwege een storing. Onze excuses voor het ongemak.
Waarom kiezen voor notenmeel?

Waarom kiezen voor notenmeel?

De voordelen van notenmeel op een rijtje! 

Notenmeel zoals amandelmeel en hazelnootmeel zijn steeds populairder aan het worden als vervanger in recepten voor tarwemeel. Notenmeel is namelijk koolhydraatarm en glutenvrij. Ook bevat het veel goede vitaminen en mineralen. Wij hebben de voordelen van amandelmeel voor u op een rijtje gezet! De voordelen van hazelnootmeel zijn zo goed als gelijk aan amandelmeel. Hazelnoten bevatten alleen net wat andere vitaminen en mineralen en de smaak is rijk en zoet van smaak. Het geeft een stevige structuur aan baksels. 

Voordelen van amandelmeel 

1. Koolhydraatarm. Amandelmeel bevat maar 15 gram koolhydraten per 100 gram meel. Dit is een heel stuk minder dan tarwemeel waar 76 gram koolhydraten inzitten per 100 gram. Amandelmeel past dus ook perfect in een koolhydraatarm- of keto dieet, aangezien amandelen wel meer vet bevatten wat prima past in beide dieeten. 

2. Vol vitaminen. In amandelmeel zitten veel goede vitaminen voor het lichaam, waaronder vitamine E. Vitamine E is onder andere goed tegen hart- en vaatziekten. Ook zit er vitamine B, calcium en ijzer in amandelmeel. 

3. Mensen met een pinda allergie kunnen (vaak) wel amandelen verdragen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om amandelpasta te maken en als vervanger voor pindakaas te gebruiken. Pas wel op! Mensen met een notenallergie kunnen natuurlijk geen amandelmeel verdragen. 

4. Glutenvrij. Amandelmeel is geheel glutenvrij en daarom ook geschikt voor mensen met een glutenallergie! 

5. Smaakvoller dan tarwemeel. Door de vermalen amandelen krijgt het amandelmeel een licht zoete smaak. Als u dus amandelmeel in baksels, brood of koekjes verwerkt zal het een zoete nootachtige smaak krijgen. 

6. Rijk aan vezels. Amandelmeel is rijk aan vezels en daardoor goed voor de spijsvertering. Amandelen helpen bij het voorkomen van spijsverteringsproblemen. 

7. Licht verteerbaar. Het lichaam kan amandelmeel makkelijk verteren en de waardevolle voedingsstoffen worden daardoor makkelijker door het lichaam opgenomen. 

8. Voedzaam. Door de grote hoeveelheden eiwitten en vetten in amandelen, vult het de maag goed. U krijgt dan minder snel trek en blijft langer verzadigd. Handig als u aan het afvallen bent of om snackbuien te voorkomen! 

9. Veelzijdig in gebruik. Amandelmeel kan gebruikt worden in veel verschillende soorten baksels. Denk bijvoorbeeld aan het bakken van brood, cake, pannenkoeken of taartbodems. 

10. Baksels drogen minder snel uit. Amandelmeel zorgt ervoor dat bijvoorbeeld brood of koekjes minder snel uitdrogen dan bij het gebruiken van tarwemeel of spelt. Ook blijft de smaak beter behouden bij het goed luchtdicht bewaren van de baksels. 
 

Wat kunt u maken met notenmeel?

Notenmeel is dus zoals eerder genoemd erg veelzijdig in gebruik! U kunt er verschillende dingen mee bakken zoals pannenkoeken, koekjes, cake, brood of taartbodems. Notenmeel is een goede vervanger voor tarwebloem om uw baksels net wat gezonder en voedzamer te maken. Ook voor uw glutenvrije baksels is het een goed alternatief voor tarwebloem! Zo kunt u de lekkerste glutenvrije baksels maken! 

U kunt ook heel simpel zelf notenmeel maken van uw favoriete noten! Kies uw favoriete noten uit zoals walnoten, cashewnoten, pecannoten, hazelnoten, macademias of amandelen. U kunt ook meerdere noten mengen. Stop in een blender en meng het tot een fijn geheel. Uw notenmeel is klaar voor gebruik! 

 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »